Hoe u een blijvende indruk achterlaat met een goed visitekaartje!

maandag 1 april 2019

´╗┐In deze digitale wereld zou u bijna vergeten dat visitekaartjes onmisbaar zijn. Wilt u een blijvende indruk achterlaten? Maak dan werk van uw visitekaartje!

Stel uw visitekaartje samen

Waarom u echt een goed visitekaartje moet hebben!

Onderschat het belang van een visitekaartje niet. Een visitekaartje is een belangrijk communicatiemiddel. Waarom precies wordt hier uitgelegd:

 • voor een goede eerste indruk. Als afsluiting van een gesprek geeft u iemand een visitekaartje en daarmee laat u een fysieke indruk achter. Zorg daarom dat uw visitekaartje er representatief uitziet en straal met uw visitekaartje uit wie u bent en wat u doet. Een visitekaartje helpt mensen te onthouden wie u bent.

 • als netwerk middel. Als u op een netwerkevent of een beurs bent is het heel effectief om uw visitekaartje te geven aan uw gesprekspartner. Uw gesprekspartner heeft in een keer al uw gegevens bij de hand. Zo bespaart u nog tijd ook want u hoeft niet meer op een later moment uw gegevens te delen met uw gesprekspartner.

 • als promotiemiddel. Uw visitekaartje uitdelen aan zakelijke contacten kan als voordeel hebben dat u opdrachten kunt binnen halen. Hierbij is het wel van belang dat uw visitekaartje zich onderscheidt van andere.

 • voor naamsbekendheid.Naamsbekendheid is natuurlijk heel belangrijk. Een goede naamsbekendheid opbouwen kost tijd. Door je visitekaartje uit te delen werk je aan je naamsbekendheid. Zorg wel dat je een reden hebt om je visitekaartje aan iemand te geven. Een goede reden is bijvoorbeeld om je visitekaartje na afloop van een gesprek te geven.

Visitekaartje Drukkerij123

Zorg voor een goed ontwerp van uw visitekaartje

Alleen met een goed ontwerp laat u een blijvende indruk achter. Het belangrijkste is dat met een oogopslag te zien is wie u bent en wat u doet. Laat dit op een originele manier zien, maar wel passend bij uw vakgebied. Het komt niet professioneel over als het ontwerp van uw kaartje niet past bij uw vakgebied. Wilt u een creatief visitekaartje? Neem contact op met Drukkerij123 en vraag naar de mogelijkheden. We denken graag met u mee.

Neem contact op

De juiste materiaalkeuze

Wist u dat het materiaal van uw visitekaartje ook een eerste indruk achterlaat? Dun papier maakt geen indruk of een slechte indruk. Zorg voor stevig materiaal van goede kwaliteit. Dat materiaal hoeft niet per definitie stevig papier of karton te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook plastic of hout zijn. Zorg voor een goede afwerking zodat uw visitekaartje lang mee gaat. Wees ook in uw materiaalkeuze creatief. Maar ook hier geldt dat het soort materiaal moet passen bij uw vakgebied om een blijvende indruk achter te laten.

Voeg iets extra’s toe

Om een blijvende indruk achter te laten kan het helpen om naast een creatief ontwerp en de juiste materiaalkeuze een verrassend element toe te voegen aan uw visitekaartje, zoals een pakkende slogan of een aansprekende achterkant.

Lees hier alles over visitekaartjes bij Drukkerij123

Welke informatie is onmisbaar op uw visitekaartje?

Uw visitekaartje moet compleet zijn, dat wil zeggen dat alle gegevens erop vermeld moeten staan. Van belang is dat de informatie duidelijk leesbaar is en overzichtelijk. Blijf ook dicht bij jezelf. Is de hoeveelheid informatie teveel voor het kaartje? Kies er dan voor om een selectie te maken van de belangrijkste gegevens. Deze gegevens mogen in geen geval ontbreken:

 • uw naam

 • uw functie

 • uw e mailadres

 • uw telefoonnummer

 • uw bedrijfsnaam en/of logo

 • website van uw bedrijf

 • social media van uw bedrijf

 • adres gegevens van uw bedrijf

Man met visitekaartje Drukkerij123

Goed uitziende visitekaartjes zullen beslist in uw voordeel zijn. Mensen zullen eerder contact met u opnemen als uw visitekaartje er verzorgd uit ziet. Bij Drukkerij123 hoeft goed niet duur te zijn. Lees hier meer over goedkope visitekaartjes drukken.

Neem contact op met Drukkerij123 over de mogelijkheden. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen